INFO@ZETI.HR +385 99 421 2828

Plastična traka

Signode Packaging Systems je vodeći svjetski proizvođač plastičnih traka za osiguranje širokog asortimana proizvoda, od novina preko PVC cijevi i boca do pamuka.

Dva materijala – Dylastic® polipropilen i Tenax® poliester – osnovni su sastojci naših plastičnih traka.

Naša prodaja, servisna oprema, služba za korisnike i inžinjerske službe mogu vam pomoći u realizaciji optimalnog zaštitnog sustava za pakiranje vaših proizvoda.

Dylastic polipropilenska traka, dizajnirana za prolaz kroz ručne alate i automatske linije pakiranja, pruža vrhunske performanse za primjenu u pakiranju i zatvaranju kartonskih kutija. Ima izvrsna svojstva oporavka elongacije, što ga čini idealnim za proizvode koji se stiskaju ili komprimiraju, kao što su ledeni paketi hrane i novinski paketi.

Tenax poliester traka dizajnirana je za srednje i teške aplikacije paletiranja i spajanja, a može se koristiti ručnim alatima ili automatskim linijama pakiranja. Ovaj materijal za vezanje daje veće čvrstoće loma i ima višu razinu napetosti trake od polipropilenske trake. Obično se koristi za paletiziranu robu, kao što su PET boce, kako bi se spriječilo pomicanje proizvoda tijekom rukovanja i transporta.

High-strength Tenax je visoko oblikovani materijal za poliestersku traku koji kombinira svojstva čelične i plastične trake kako bi stvorio jači, elastični materijal za vezanje. Od svog uvođenja 1990. godine, Tenax visoke snage postala je održiva alternativa za čeličnu traku u mnogim zahtjevima za baliranje, povezivanje, paletiranje i spajanje. Njegove karakteristike istezanja i oporavka omogućuju da trake ostanu čvrsto i apsorbiraju udarce bez pucanja. Visoka čvrstoća Tenax može smanjiti udubljenje kod nezaštićenih kutova pakiranja i, za razliku od čeličnih traka, ne hrđa i mrlja proizvode kada su izloženi vremenskim uvjetima. Također je sigurnije rukovanje od čelične trake i neće oštetiti viličare. Visoka čvrstoća Tenax je potpuno reciklirana traka, što smanjuje ambalažni otpad i smanjuje troškove zbrinjavanja.