INFO@ZETI.HR +385 99 421 2828

Čelično vezanje

Ručno

Ručni alati su najosnovnija oprema za vezanje trake. Oni su savršeni za upotrebu kada nemate pristup struji ili ne zahtijevaju veliku brzinu rada. Signode ručne vezačice pružaju vezanje na jednostavan način. Potom se spojnice koriste za spajanje trake, osiguravajući da proizvodi ostanu sigurni tijekom transporta, rukovanja i skladištenja.

Ručni zatezači omogućuju operaterima da zategnu traku na željenu napetost s minimalnim prekidima, naporom i otpadom trake.

Većina zatezača ima površinu/ pločicu koja je ispod trake i počiva na ravnoj površini predmeta koji treba biti pričvršćen. Preporučuje se za manje ili nepravilne pakete koristiti zatezač koji nema površinu ispod trake.

Zatezni kotač—za generalnu upotrebu 

Zatezač ima zupčasti kotač koji se čvrsto provlači traku. Ne postoji ograničenje količine trake koju može provuči kroz vezačicu. Brzo i jednostavno za upotrebu, zahtijeva upotrebu obojenih i voskanih traka.

Potisni kotač—za okrugle ili nepravilne pakete

Omotni kotač—za teške uvjete rada

Signode ručno spajanje trake sa spojnicama osigurava pozitivno djelovanje uz minimalan napor. Lagane i izdržljive spajaju traku bez problema.

Klješta pritišču rubove trake tako da nastaju valovite forme posebno oblikovane kako bi se stvorile maksimalne sile i stabilnost na traci.

Kombinacijski alati funkcioniraju tako da zatežu, spajaju te odrežu traku. Štedi se vrijeme pošto imate samo jedan alat za sve 3 funckije. Oni bi trebali biti postavljeni što bliže položaju na kojem će se koristiti pošto su teži. Kombinacijski alati imaju spremnik za spojnice ugrađen u alat osiguravajući brzo i jednostavno punjenje.

Ručni alat sa spojnicama

Ručni kombinacijski alat sa spojnicama uključuje modele AH, AL i AM.

Ručni alat bez spojnica

Ručni kombinacijski alat bez spojnica SCL-2 spaja traku bez spojnica i tako štedi novac i vrijeme. Zastoja u proizvodnji nema pošto se ne pune spojnice u spremnik i zbog toga ih nema potrebe naručivati.

Pneumatski

Signode pneumatski zatezači poduzimaju najveći napor kod velikih ili kompresibilnih pakiranja. Oni također čine zategnutost jednolikom i preciznom prilagodbom regulacije tlaka zraka. Svi pneumatski zatezači imaju neograničen prijenos trake. Svi pneumatski zatezači opremljeni su utikačem za brzo odspajanje.

Bitno je da se ispred alata u pneumatiku ugradi filter zraka-regulator-podmazivač (dio br. 424773).

Signode pneumatska klješta za spojnice dopuštaju da komprimirani zrak obavlja većinu posla. Koriste se za postizanje visoke proizvodnje na teškimi debelim trakama, naročito kada su spojnice u nepraktičnim položajima ili kad god produktivnost mora biti maksimirana. Ovi strojevi dolaze u dva osnovna modela. Klješta izgleda pištolja su za jednostavan rad s jednom rukom. Tip stroja dijafragme namijenjen je za teže primjene.

Sva pneumatska klješta opremljena su utikačem za brzo odspajanje. Filtar zraka i regulator su potrebni. Podmazivač u pneumatici nije potreban.

Pneumatski sa spojnicama

Pomoću pneumatike kao izvora napajanja, pneumatski alati za vezanje brzo i bez napora vrše pritisak, vezanje i rezanje trake. Ovi alati uključuju AHP i AMP modele.

Pneumatski bez spojnica

Pneumatski kombinacijski alati uključuju model SLP i SPC.

Pneumatski “push” modeli

Pneumatski „push“ kombinacijski alati, uključujući PNSC-2 i PRH-R serije i PRHM modele, koriste se s push-tipovima spojnica za nepravilne pakete. Pneumatika zateže, spaja i reže traku.

Na bateriju

Ručni alati GripPack na bateriju su jednostavni za uporabu i manje težine od uobičajenih alata te se mogu koristiti na mnogim mjestima u postrojenju.

Zatezanje i spajanje čeličnih traka se završava pritiskom na gumb. Alati GripPack dostupni su kao zatezač, klješta za spajanje te rezač.

Zatezač Signode GripPack osigurava jako stezanje potrebno za primjene čeličnog vezanja teških tereta. Mala težina i mobilnost stoja, koja nikad prije nije bila dostupna kod takvih alata, karakterizira ovaj stroj. GripPack daje maksimalnu snagu i performanse bez visokih troškova komprimiranog zraka i ograničenja pneumatski upravljanih alata.

Kada se koristi u kombinaciji s GripPack klještima, predstavlja novu generaciju alata za vezanje na bateriju za najzahtjevnije primjene, uz značajno smanjeni trošak rada u usporedbi s tradicionalnim pneumatskim strojevima.

Kao prva klješta na baterijski pogon, GripPack osigurava visoku operativnu fleksibilnost kod spajanja čelične trake koja nikad prije nije bila dostupna u teškim uvjetima. GripPack klješta namijenjena su za vezanje okruglih proizvoda koristeći Signode 32mm * teški Apex® i Magnus® čeličnu traku. GripPack kombinira nisku težinu i prenosivost koju operatori žele, ali se ne mogu osigurati s tradicionalnim pneumatskim strojevima. Može se koristiti bilo gdje, bilo unutar postrojenja ili izvana u dvorištima, prostorima za utovar i lukama.

Bosch Li-lon tehnologija pruža 240 + ciklusa vezova po punjenju, koja za većinu aplikacija pokriva cijelu smijenu prije ponovnog punjenja. Baterija se može napuniti u samo 30 minuta. Nema potrebe za pneumatskom opskrbom zraka te smanjuje trošak održavanja, a da ne spominjemo ograničenje korištenja u područjima gdje komprimirani zrak nije dostupan. Teži samo 3,4 kg, lagani, izdržljivi dizajn koristi samo jedan gumb okidača, što čini GripPack osobito jednostavnim za rukovanje.

Signode GripPack rezač trake povećava produktivnost i sigurnost operatera za aplikacije koje koriste čelično ili plastično vezanje.

GripPack rezač brzo i bez napora reže trake do 32 x 1,45 mm debljine, čelične ili plastične trake odjednom. Nudi dva načina rada – jedan za nenategnutu traku za maksimalnu brzinu rezanja i jedan za zategnutu traku za povećanje sigurnosti operatera. Kod zategnute trake, GripPack rezač drži zategnutu traku na mjestu tijekom rezanja i drži jedan kraj trake u svojim nazubljenim čeljustima nakon rezanja.

Lagani, izdržljivi dizajn koristi samo jedan gumb okidača, što čini GripPack rezač osobito jednostavnim za rukovanje.

Moderna ergonomija koristila se kako bi se osiguralo da je alat udoban, jednostavan za korištenje, smanjujući umor od strane operatera i poboljšavajući sigurnost i produktivnost.