INFO@ZETI.HR +385 99 421 2828

Oprema za automatizaciju proizvodnje (MINDA)

OPREMA ZA AUTOMATIZACIJU PROIZVODNJE (MINDA)

Intralogistika. Automatizacija proizvodnje. Transport.

 

Kao stručnjak za strojarstvo tvrtka MINDA razvija i proizvodi prilagođene intralogističke sustave za proizvodnju valovitog kartona, puni karton i papirnu industriju, kao i kompletna postrojenja i opremu za dvnu industriju, transportne linije i logističke sustave više od 35 godina.

U bilo kojem području – transportu sirovina, proizvodnim sustavima za međuskladište, integracijom strojeva za preradu ili centrima za punjenje paleta za gotov proizvod – nećemo Vam dati standardni proizvod, već individualno prilagođeno rješenje.

Jamčimo visoko kvalitetnu tehnologiju proizvodnje, uključujući posebno razvijena softverska rješenja, kao i instalaciju i puštanje u rad od strane našeg osoblja. Mi integriramo naš know-how u svaki projekt kao partner za naše klijente

Automatski transport rola papira: transportni sustav za papirne role, novine i rolice

Osim dovoda rola papira na velpap, MINDA također pruža integraciju skladišta sirovina i skladišta za pohranu u višekatnim skladištima.

Opseg isporuke uključuje slijedeće komponente:

  • pripremne stanice
  • elektroničke vage
  • podzemni transport
  • plastični transporteri za ležeće i uspravne role
  • automatska vozila
  • uređaji za podizanje ostataka role

Težina i bar kod papirnih rola su registrirani i integrirani u proces kontrole protoka materijala.

Kako bi se osigurao brz i kvalitetan transport paketa iz velpapa, paketi ploča su optimirani u blokove.

Ovisno o robi koja se prevozi, osigurana je maksimalna iskoristivost transportnih kapaciteta. Tako roba brzo stiže do međuprostora, gotovih proizvoda ili odjela za otpremu.

Automatski transport paketa iz velpapa u međuprostor:

Dostupna su različita rješenja za transport paketa u međuprostor, na području gotovih proizvoda i u skladištu za otpremu.

prednosti:

+ brzina do 150 m / min

+ nekoliko transportera za preuzimanje robe različitih narudžbi

+ vulcollan kotači / servo pogon za rad bez vibracija

+ sinusoidalno ubrzanje i kočenje radi glatkog pokretanja i zaustavljanja za optimalan transport

Plastični transportni lanac kao transportni elementi:

Plastični lančani transporteri, koji se uspješno koriste od 1999. godine, zbog svojih brojnih prednosti, gotovo potpuno su zamjenili transportne trake s valjcima. Omogućuju transport paketa ploča od velpapa do preradnih strojeva i transport paketa kao poluproizvoda ili gotovih proizvoda izravno u otpremu.

Međuskladišta se koriste za skladištenje i presortiranje kartonskih ploča i poluproizvoda, kao i za sušenje valovitog kartona tijekom procesa proizvodnje ili kada je potrebno osigurati kompletiranje ploča ispred preradnih strojeva.

Vertikalni liftovi povezuju dvije ili više razina kako bi se alati, klišei i boja vratili u skladište.

Također se mogu koristiti za druge teške stvari.

Depaletizeri pružaju efikasno odvajanje kartonskih ploča s paleta. Istodobno se prazne palete bočno izvlače i mogu se podići viličarom.

Koriste se ispred preradnih strojeva ili ispred međuskladišta za opskrbu ploča.

Prazne palete mogu se slagati u spremnik.

Okretni segmenti koriste se u toku proizvodnje, kada se mijenja smjer transporta ili se promijeni omjer širine-duljine robe za daljnju proizvodnju.

ADVECTOR predulagač osigurava optimirani i kontinuirani unos materijala za linije za tisak, kejsmakere, vodoravne štance i rotacionalne štance/ slotere.

Njegova ekstremno kratka duljina ugradnje, postignuta bočnim ulaganjem, pruža gotovo univerzalnu primjenu – čak i pod vrlo suženim prostornim uvjetima.

Za razliku od konvencionalnih rješenja, paketi se ne podižu, već se izravno obrađuju u malim pakiranjima. Integrirani uređaj za okretanje omogućuje upravitelju da odluči da li se zbog potrebe proizvodnje paket mora okrenuti. Interni međuspremnik osigurava da se kontinuirani rad ne prekida. Novi proces guranja dovodi do brzine prolaza od 24.000 ploča na sat.

Kako bi kompletirali paletizirane linije u području ravnih i rotacijskih štanci, razvili smo stroj za lomljenje/ odvajanje kutija MIBreak za različite radne širine do 3200 mm. Stroj se koristi za odvajanje odštancanih kutija, kada se proizvede nekoliko kartonskih kutija iz jedne kartonske ploče. Elektronski vođen odvajač MiBreak ima visoku preciznost pozicioniranja i jednostavan je za rad. Također je pogodan za L-oblik, znači za postavljanje u 90 stupnjeva. Zahvaljujući gumiranom plastičnom lancu potreban je samo mali pritisak, tako da se val u kartonu ili same kutije ne oštete tijekom postupka odvajanja.

MINDA razlikuje okretače paketa u smjeru transporta ili poprečno.

Okretači u smjeru transporta koriste se za okretanje paketa ispred ili iza tiskarskih strojeva. Okreču pakete do 2 t sa i bez paleta u minimalnom vremenu ciklusa. Štoviše, okretač može paletizirati ili depaletizirati pakete.

Okretači, koji se okreću poprečno prema smjeru transporta, uglavnom se koriste za transport gotovih proizvoda. Paket se lagano stisne i okreće za 180 °. Slijedeći paket se izravno uvodi u okretač i može se odmah okrenuti, s obzirom da okretni bubanj ne mora biti vraćen u poziciju. Ovaj sustav se koristi samo u postupku okretanja paketa do 1 t.

Robot za formiranje paketa koristi se za potpuno automatsko pakiranje paketa na palete iza kejsmakera, rotoštanci i ravnih štanci.

Paketi se automatski dovode robotu i mogu se okretati, rotirati i udvostručiti. Robotski sustav za hvatanje omogućuje istodobno sakupljanje jednog ili nekoliko paketa te njihovo pravilno postavljanje.

Automatski ubačaj donjih ploča i među ploča vrši se preko linearne jedinice s injekcijskim usisnim uređajima.

Moguće je automatsko raspoređivanje i postavljanje etiketa/ afiša na palete.

Postaje za punjenje paleta prenose robu bez paleta na palete i koriste se za ploče kao i za gotove proizvode.

MINDA osigurava jednostruke i dvostruke utovarne stanice. Dvostruke postaje za punjenje sposobne su na palete deponirati najviše 200 tereta na sat (maksimalna duljina bloka 2 x 2,4 m ili 1 x 5,0 m).

prednosti:

+ bez paleta u području prerade

+ precizno i ​​pažljivo opterećenje paleta

+ glatko spuštanje robe na paletu, automatska prilagodba trenutnoj visini paleta

+ preciznost pozicioniranja paleta: +/- 15 mm u odnosu na robu

+ preklopni uređaj za zaštitu dna

+ posebno kompaktan dizajn

+ električni pogoni

 

Linearni roboti osiguravaju pripremu praznih paleta na stanicu za punjenje palete.

 

Postupak punjenja:

Zaštitne ploče su točno formirane pomoću preklopa tako da u slučaju kasnijeg vezanja trakom osiguravaju optimalnu zaštitu robe.

Na kraju učvršćena paleta sa zaštitnom pločom prevozi se u stanicu za vezanje plastičnom trakom.

Postoji složeni upravljački proces koji stoji iza fleksibilnosti i veličine tih intralogističkih procesa. Ovaj proces također uključuje softverska rješenja optimalno prilagođena pojedinim uvjetima.

Temelji se na MINDA MoveIT, sustavu kontrole i vizualizacije intralogistike koju programira MINDA.

Sustav definira upravljanje transportnim sekcijama, podnim transporterima i pakirnim uređajima prema planovima ERP sustava.

Ova nadređena kontrola temeljena na računalu dodatno je interno razvijana zahvaljujući iskusnim programerima.

MINDA MoveIT jamči potpuno automatski rad u svim sekcijama prijevoza. Transportne operacije optimirane su tako da se sva mjesta skladištenja učinkovito koriste.

U prostoru za pražnjenje iza velpapa sustav točno definira kako i kojim redoslijedom paketi valovitih kartona dolaze u međuskladište i u preradne strojeve s optimalnim iskorištenjem transportnog kapaciteta.

Ti izračuni događaju se u stvarnom vremenu i predstavljaju uvjet za kontinuirane nove procjene prioriteta pojedinačnih operacija.

Preradni strojevi pune se sa materijalom prema definicijama ERP sustava. Paketi valovitog kartona ispuštaju se iz strojeva i unose se na zaštitne palete. Ovdje se automatski priprema ispravna vrsta palete i dostupni su podaci za pakiranje. Osigurana roba stiže do skladišta gotovih proizvoda i spremna je za otpremu.

Sustav fleksibilno reagira na unose operatera. Tijekom cijelog proizvodnog procesa proizvodi se uvijek mogu identificirati.

Dinamična vizualizacija procesa pruža kupcu pregled cjelokupnog protoka kroz proizvodnju.